[O2FL] Głośniki w tylnych drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez HAKSIU Zobacz wpis

Witam .Też zbieram graty do mojej Ambiente z 2010r...zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź na temat instalacji ...czyli jeżeli mam tylne szyby w prądzie to i mam instalację pod głośniki i nie muszę od radia ciągnąć? to ułatwia prace do levelu easy...ale czy tak jest?
    Chodziło mi o to, że jak są szyby z tyłu w prądzie to w słupku są wtyczki, do których wpina się piny. Jak nie ma szyb elektrycznych to trzeba kupić wtyczki do ramki w słupku.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez HAKSIU Zobacz wpis
    czyli jeżeli mam tylne szyby w prądzie to i mam instalację pod głośniki i nie muszę od radia ciągnąć? to ułatwia prace do levelu easy...ale czy tak jest?
    Niestety ale musisz ciągnąć od radia.

Zostaw komentarz:

• HAKSIU
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
    Chciałem jeszcze dodać, że jak z tyłu są szyby na korbki to w słupku nie ma złącza do podłączenia głośnika. Trzeba kupić gniazdo do ramki w słupku i wiązka głośników w drzwiach musi mieć wtyczkę.

Przy elektrycznych szybach z tyłu wystarczą same piny na kabelkach głośnikowych.
    Witam .Też zbieram graty do mojej Ambiente z 2010r...zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź na temat instalacji ...czyli jeżeli mam tylne szyby w prądzie to i mam instalację pod głośniki i nie muszę od radia ciągnąć? to ułatwia prace do levelu easy...ale czy tak jest?

Zostaw komentarz:

• akai.88
    odpowiedział(a)

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych głośników?? czy jakość dźwieku bedzie lepsza niż w standardowych??

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Angel Zobacz wpis
    Niestety trzeba poprowadzić nowe wiązki bo ich nie ma
    Chciałem jeszcze dodać, że jak z tyłu są szyby na korbki to w słupku nie ma złącza do podłączenia głośnika. Trzeba kupić gniazdo do ramki w słupku i wiązka głośników w drzwiach musi mieć wtyczkę.

Przy elektrycznych szybach z tyłu wystarczą same piny na kabelkach głośnikowych.

Zostaw komentarz:

• akai.88
    odpowiedział(a)
    Napisałem PW.

Zostaw komentarz:

• Angel
    odpowiedział(a)
    W opolskim mogę pomóc zakładając głośniki na tył. Niestety trzeba poprowadzić nowe wiązki bo ich nie ma.
    Jak coś to mieszkam w Brzegu.

Zostaw komentarz:

• akai.88
    odpowiedział(a)
    Witam wszystkich.
    Panowie odświeżę trochę temat. Kilka dni temu kupiłem Octavie II 2013. Na moim radiu/navi jest napisane AMUNDSEN MP3. Głośniki mam właśnie tylko z przodu, jakość muzyki z oryginalnych płyt audio to jakieś nieporozumienie. Przed Skodą miałem stare e90 z 2006 roku, również z dwoma głośnikami z przodu, plus jednym w tylnej pólce, mimo to audio bez porownania. Stąd moje pytania. Czy mógłbym obecne głosniki calkowicie wymienic (te z przodu) i dodatkowo doposażyć auto w głośniki w tylnych drzwiach? Czy możecie polecic jakies profesjonalne zaklady w woj. opolskim lub dolnoslaskim zajmujace sie takimi rzeczami?? Czy w ustawieniach radia po doposazeniu auta w tylne glosniki bede mogl ustawiac "tyl-przod"?? Czy koszta takiej "zachcianki" sa duze? Nie musi to byc Hi-Endowe granie, chodzi mi tylko o dobry dzwiek. Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Kilka dni temu montowałem głośniki z tyłu. Głośniki przykręciłem do zamontowanych nitonakrętek.
    Nitonakrętki M5 najpierw zacisnąłem w otworach:

Zostaw komentarz:

• waldek73
    odpowiedział(a)
    jeżeli oryginał to potrzebujesz ułożyć przewody pomiędzy radiem i słupkami B następnie słupek B - głośniki to wszystko x2 (strona P i L) długości musisz sobie sam zmierzyć
    głośniki 1Z0035411C 2 szt
    gwizdki 1Z0035411P 2szt - gwizdki są razem z wtyczkami
    wtyczki:
    4D0972704 x2 - głośniki
    3B0972712 wtyczki do gwizdków (instalacja w drzwiach) x 2
    1Z0972734 i 1z0972724 słupek B x2 (są to dwuczęściowe kostki)
    piny do wtyczek ale nie pamiętam numerów
    nity do głośników 8 szt.
    opaski

Zostaw komentarz:

• marcinosk
    odpowiedział(a)
    Ktoś podpowie co dokładnie trzeba dokupić żeby dołożyć te głośniki na tył.

Zostaw komentarz:

• artur822
    odpowiedział(a)
    Hej jaki gołosnik polecacie na tył?? mój wysiadł i pomyślałem o montażu nie oryginalnego, może był by lepszy dźwięk... jaka firma, model? ktoś coś poleca? może komplet z tymi dystansami na drzwi... zapomniałem dodać że mam dynaudio... dziękuję pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• prezes73
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grzesrs
    myślałem ze głośnik montuje się do podnośnika szyby
    :shock:

Zostaw komentarz:

• grzesrs
    odpowiedział(a)
    juz wiem , myślałem ze głośnik montuje się do podnośnika szyby , a jednak jest inaczej niz z przodu , czyli montuje go do karoserii

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grzesrs
    chodzi o to ze ich fabrycznie nie posiadam w tylnych drzwiach. a chce j. zzałożyć
    To musisz zaopatrzyć się w głośniki, założyć okablowanie, podłączyć to ze sobą i nasłuchiwać dźwięków

Zostaw komentarz:

• grzesrs
    odpowiedział(a)
    chodzi o to ze ich fabrycznie nie posiadam w tylnych drzwiach. a chce j. zzałożyć

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Głośniki są przynitowane. Jak chcesz wymienić, to rozwiercasz nity i dajesz nitonakrętki, na to dystans i dopiero głośnik. Jak Ci się nie chce albo nie masz nitownicy, to przykręcasz na zwykłych śrubkach.

Edit ...
    Doczytałem. Oczywiście dziury są.

Zostaw komentarz:

• grzesrs
    odpowiedział(a)
    a do zamontowania głośników z tyłu trzeba wiercić otwory pod głośniki czy są już wywiercone ?

Zostaw komentarz:

• piet
    odpowiedział(a)
    I podobno zimą lubi się kruszyć dlatego nie są polecane

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez akordeon
    postanowiłem wygłuszyć sobie drzwi taśmą dekarską
    Zamieszczone przez voithmen
    i latem jak samochód sie mocno nagrzewał w środku był dziwny zapach
    Taśmy dekarskie są na bazie składników bitumicznych
    W gorące dni inhalacja jak się patrzy-wącha :!:

Oby nie. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• voithmen
    odpowiedział(a)
    akordeon, kiedyś tak samo w VW Polo zrobiłem i latem jak samochód sie mocno nagrzewał w środku był dziwny zapach .

Zostaw komentarz:

• akordeon
    odpowiedział(a)
    Panowie ja odpuściłem na kilka miesięcy temat audio ale 3 tygodnie temu z braku zajęcia w weekend postanowiłem wygłuszyć sobie drzwi taśmą dekarską
    kupiłem dwie rolki taśmy soudala 10m, zdjąłem boczki z przodu, odtłuściłem powierzchnie i przykleiłem wygłuszenie.
    Cała operacja zajęła mi jakieś 3 godziny, 2 h bawiłem się z drzwiami kierowcy a godzine z tymi pasażera bo już miałem jakieś doświadczenie :lol:
    straty to dwa zatrzaski nie wpływające na to jak mocno trzyma się boczek więc nie czekałem do poniedziałku, żeby kupić nowe tylko przykręciłem boczek bez nich. 3h zabawy i 90 zł a różnica bardzo mocno odczuwalna

Zostaw komentarz:

• piet
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jelly
    Witam
    Czy koledzy którzy montowali głośniki w tylnych drzwiach moga mi powiedzieć jakiej średnicy sa głośniki?? Tez chcę dołożyć, ale nie chce 2 razy zdejmować tapicerki drzwi
    Do tyłu wejdą max 16.5 tylko przy tym rozmiarze będziesz musiał przerobić troszkę dystans żeby schował się pod tapicerkę drzwi,
    pamiętaj żeby wygłuszyć od razu całość inaczej szkoda czasu bo efekt mizerny

Zostaw komentarz:

• voithmen
    odpowiedział(a)
    georgg, dziękuje. pytalem bo pamietam ze kiedyś czytalem o opcji z sama instalacja ze byla dostępna ale chyba właśnie jako opcja a nie jako wersja wyposażenia

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    voithmen, jeżeli nie ma głośników z tyłu to nie ma też pod nie instalacji.

Zostaw komentarz:

Pracuję...